Ce-ți doresc eu ție... Brațele nervoase, arme de tărie, La trecutu-ți mare, mare viitor! - Uneori trecutul trebuie reparat de prezent, alteori acesta e bine să fie uitat, dar un trecut valoros este unul care obligă prezentul.
Ce-ți doresc eu ție ... este ca lucrarea glorioasă a lui Cristos să nu fie numai o filă de istorie, ci o realitate în viața ta.
Să fii „sare și lumină”, nu o tentativă nereușită.
Lumea în care noi trăim este în continuă descompunere morală și spirituală, iar putregaiul se răspândește și afectează mintea, trupul și sufletul oamenilor. Mintea (inima) umană funcționează după principiul GIGO: „garbage in, garbage out”. Marile realizări sunt produsul unei inspirații de moment și a unei minți iluminate. Marile dezastre sunt rezultatul unei minți diabolice.
1. Pentru băieți: Să ai curajul să devii și să fii un bărbat creștin. Ștefan cel Mare se întoarce odată de la o luptă înfrânt și vrea să cadă în mâinile unei femei (era mama lui). Însă aceasta nu acceptă un înfrânt, o tentativă nereușită de bărbăție, ci îi recomandă ceva: "du-te la oștire, pentru țară mori, și-ți va fi mormântul încoronat cu flori". Mai bine să mori pe câmpul de bătălie, decât să fi toată viața un laș și un învins.
2. Pentru fete: Să ai curajul să-ți păstrezi demnitatea și curăția feminină în credincioșie. Se spune despre o fată, bombardată zilnic de colegele ei pentru a fi trăi și ea ca toate celelalte, că le-a spun într-o zi: „Dragele mele, vă rog să nu mă mai ispitiți în a păcătuit. Vreau să știți un lucru: cum sunteți voi acum eu oricând pot fi, cum sunt eu însă, voi nu veți putea fi niciodată”.
Adevăratul creștin este omul care nu se lasă învins de lume, poftele și ispitele ei. El nu este un om "ca lumea". Adevăratul caracter se măsoară în biruințele pe care le-ai avut în Domnul. Pavel a fost unul care s-a luptat lupta cea bună și pentru victoriile sale urma să îl aștepte răsplata!
Adaugă un comentariu