După aceea era un praznic al iudeilor; și Isus S-a suit la Ierusalim. În Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare, numită în evreiește Betesda, care are cinci pridvoare. În pridvoarele acestea zăceau o mulțime de bolnavi, orbi, șchiopi, uscați, care așteptau mișcarea apei. Căci un înger al Domnului se cobora, din când în când, în scăldătoare și tulbura apa. Și cel dintâi care se cobora în ea, după tulburarea apei, se făcea sănătos, orice boală ar fi avut. Acolo se afla un om bolnav de treizeci și opt de ani.
Isus, când l-a văzut zăcând și fiindcă știa că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”
„Doamne”, I-a răspuns bolnavul, „n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa și, până să mă duc eu, se coboară altul înaintea mea.”
„Scoală-te”, i-a zis Isus, „ridică-ți patul și umblă.”
După aceea, Isus l-a găsit în Templu și i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău.”
==============================
Din când în când Dumnezeu îngăduie ca apele istoriei să fie tulburate. Și în urma acestui fapt, unii să fie vindecați.
La scăldătoarea Betesda, îngerul se cobora și mișca apa, iar ea se tulbura. Când Dumnezeu mișcă apele, lucrurile ascunse din viețile noastre, sedimentele adunate de-a lungul timpului ies la iveală. Scopul final al Domnului este să fim vindecați.
Când apele se tulbură sunt unii care știu ce să facă și acționează rapid pentru a fi vindecați. Sunt alții care nu se descurcă singuri - ei trebuie să se smerească și să ceară ajutor. Pe alții însă nu e cine să-i ajute - și atunci singura soluție este mila Domnului.
Scriptura nu ne spune dacă Domnul a mai trecut vreodată prin scăldătoarea Betesda. Dar când a trecut, l-a vindecat pe cel bolnav de 38 de ani. Bietul om ajunsese acolo din cauza păcatului și nu avea niciun ajutor. Domnul Isus nu l-a vindecat cu forța, ci numai cu acceptul lui. Iar după aceea i-a spus: „Să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău.”
Așa a făcut Domnul atunci, așa face și acum. În anul 2020 a trecut pe la mulți și ne-a întrebat: „Vrei să te faci sănătos?” Continuarea ... o știm fiecare dintre noi. Este în primul rând o chestiune între noi și Domnul nostru.
Cum va fi oare anul 2021? Cu siguranță unul în care vom căuta mai mult Fața Domnului. Iar cele 21 de zile de post și rugăciune ne vor ajuta să ne pregătim pentru momentul în care Domnul Isus va reveni.
Vă dorim tuturor un An Nou binecuvântat!
Un An Nou în care să exersăm:
- pocăința personală atunci când greșim,
- pasiunea pentru Scripturi,
- și seriozitatea pe Calea Domnului.
Adaugă un comentariu