Lectură biblică
» Geneza 39 – Iosif și fuga de păcat.
» Evrei 2:18 „Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți.”
» 2 Tim. 2:22 „Fugi de poftele tinereții și urmărește neprihănirea, credința, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.”
Motive pentru rugăciune
» Eliberare din robia păcatelor sexuale.
» Protecție în fața imoralității din online.
» Gânduri curate și plăcute Domnului.
» Dacă nu mă descurc singur, e cineva să mă ajute?
Imoralitatea sexuală este cel mai promovat păcat în lumea noastră. În spatele filmelor, site-urilor, aplicațiilor care promovează acest păcat se află oameni foarte bine plătiți al căror scop în viață este să-i întineze pe cât mai mulți. Lor nu le pasă de sufletul nostru, nu-i interesează consecințele pe care păcatul îl aduce în viața noastră. Fie că e vorba despre relații sexuale în afara căsătoriei, despre divorțuri, despre homosexualitate, despre flirt – toate aceste sunt ventilate drept fericire și trăirea vieții din plin.
Iosif nu a gândit în acest fel. Pentru el păcatul nu era o plăcere de moment, ci o ofensă la adresa lui Dumnezeu și a normalității lăsate de El în creație. Unii au râs de el, alții l-au făcut să sufere pe nedrept. Dar în toate aceste lucruri, Scriptura ne spune că „Domnul a fost cu Iosif” (39:2, 21, 23).
Cu toții suntem ispitiți. Unii într-un fel, alții în altul. Există însă o cunună specială rezervată celor care rabdă ispitele (Iacov 1:12). Ispita e făcută ca să cădem pe cale și trebuie s-o răbdăm. Uneori trebuie să fugim pentru că s-a ajuns prea departe, așa cum a făcut și Iosif. Alteori fuga trebuie să fie preventivă, așa cum Pavel îl îndeamnă pe Timotei. Vedem pericolul și fugim de el. Se spune că fuga este rușinoasă, dar când e vorba de sufletul nostru și eternitatea noastră, atunci e sănătate curată.
Dumnezeu nu îngăduie să fim ispitiți peste puterile noastre, ci atunci când vine ispita sexuală El pune la îndemână o portiță de salvare. Iată câteva exemple: închide telefonul / computerul; pleacă din locul unde te afli și fă altceva; dă un telefon cuiva care te poate ajuta; deschide Scriptura și citește-o; fă sport și exerciții fizice; pune-ți mintea să macine lucruri bune și folositoare. Dacă ai căzut, mărturisește-ți păcatul, nu-l ascunde, și cere iertarea divină.
Nu te juca cu păcatul, pentru că te joci cu veșnicia ta!
La final, o poezie în 5 sezoane:
1. Mă plimb pe stradă.
În mijlocul trotuarului este o groapă adâncă.
Cad în ea.
Sunt pierdut... Sunt neputincios.
Nu e greșeala mea.
Îmi va trebui mult ca să pot ieși afară din ea.
2. Mă plimb pe aceeași stradă.
În mijlocul trotuarului este o groapă adâncă.
Mă fac ca n-o văd.
Cad în ea din nou.
Nu-mi vine să cred că mă aflu din nou în același loc, dar nu e vina mea.
Îmi va trebui încă mult timp ca să ies afară.
3. Mă plimb pe aceeași stradă.
În mijlocul trotuarului este o groapă adâncă.
O văd că este acolo.
Cu toate acestea cad în ea... este un obicei deja.
Ochii îmi sunt deschiși.
Știu unde mă aflu. Este greșeala mea.
Ies afară imediat.
4. Mă plimb pe aceeași stradă.
În mijlocul trotuarului este o groapă adâncă.
O ocolesc.
5. Mă plimb pe altă stradă.